Uw uitvaart goed verzekerd

Hoewel het in ons land heel gebruikelijk is om zich voor heel veel zaken te verzekeren worden onze uitvaartverzorgers regelmatig geconfronteerd met het feit dat mensen onderverzekerd blijken te zijn voor uitvaartkosten. De oorzaak daarvan is veelal dat men eenvoudigweg niet goed op de hoogte is van de kosten van een uitvaart of dat men niet goed voorgelicht is. Voor de nabestaanden kan dit tot een onaangename verrassing leiden.

Uw uitvaart: de keuze is en blijft altijd aan u!

Wij zijn partner van Monuta. Dit houdt in dat wij de uitvaarten voor Monuta-verzekerden in ons werkgebied (Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland) verzorgen. Met betrekking tot een uitvaartverzekering onderscheiden we twee hoofdgroepen: de natura-verzekering en de sommen-verzekering. Verder kennen we nog het deposito.

De natura-verzekering

Bij deze verzekeringsvorm wordt een vast pakket aan diensten aangeboden tegen een geringe premie. De verzekeraar werkt samen met een door hen gekozen uitvaartondernemer en betaalt de kosten van de uitvaart, voor zover deze het pakket niet overschrijden. Dit klinkt aantrekkelijk maar uit ervaring kunnen we vaststellen dat het pakket vaak overschreden wordt en dat de meerkosten hoog kunnen uitvallen. Overigens behoudt u uw recht om een andere uitvaartondernemer in te schakelen, maar in dat geval betaalt de verzekeringsmaatschappij slechts de door hen bepaalde waarde van het pakket uit.

De sommen-verzekering

Bij deze verzekeringsvorm kunt u zich voor de kosten van de uitvaart verzekeren tegen een door u te bepalen hoofdsom met de daarbij passende premie. Bij de meeste verzekeraars groeit de waarde van de polis mee met de jaarlijkse kostenstijgingen. U bent volledig vrij in de keuze van uitvaartonderneming en de verzekerde som wordt na overlijden gegarandeerd aan uzelf uitgekeerd. Het is verstandig om, voordat u een verzekering afsluit, een inventarisatie van uw wensen te maken en aan de hand daarvan een kostenbegroting te laten opstellen door de uitvaartondernemer van uw keuze.

Het deposito

Deze vorm is hoofdzakelijk bedoeld voor hen die zich pas op latere leeftijd willen verzekeren. De premies van de reguliere verzekeringsvormen zijn dan vaak zeer hoog waardoor het niet aantrekkelijk is om zich nog te verzekeren. U stort het bedrag wat nodig is voor uw uitvaart in een zogenaamd depositofonds. De waarde groeit ook bij deze vorm mee met de kostenstijgingen. De kosten van de uitvaart worden uit dit fonds betaalt aan de uitvaartondernemer. Ook hier is het raadzaam een kostenbegroting te laten opstellen.

Neem vrijblijvend contact met ons op als u duidelijkheid wilt krijgen over de vraag of u wel voldoende tegen uitvaartkosten verzekerd bent. Wij bellen u dan terug om een afspraak met u te maken voor het doornemen van uw huidige verzekeringspolis(sen).

Wij kunnen niet bemiddelen in het sluiten van een uitvaartverzekering, daarvoor kunt u terecht bij onze partner Monuta Uitvaartverzekering.

 
Als een dierbare is overleden, staat de wereld even stil. Toch moeten er veel beslissingen genomen worden. Wij nemen hier samen met u de tijd voor. Want niet alle keuzes hoeven op één dag gemaakt te worden. Kennismaking Tijdens het eerste gesprek worden de belangrijkste zaken...
Als alle drukte rond het overlijden en de uitvaart voorbij is, begint voor de nabestaanden de moeilijkste periode, want hoe krijgt het verlies een plaats in het verdere leven? Elk mens doet dit op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Ook in deze zware, emotionele tijd kunt u op ons bouwen. U ontvangt...
Hoewel het in ons land heel gebruikelijk is om zich voor heel veel zaken te verzekeren worden onze uitvaartverzorgers regelmatig geconfronteerd met het feit dat mensen onderverzekerd blijken te zijn voor uitvaartkosten. De oorzaak daarvan is veelal dat men eenvoudigweg niet goed op de hoogte is van de...

Nieuws & blogs

drie-ontwikkelingen-in-de-uitvaartbranche

Drie ontwikkelingen in de uitvaartbranche

  Het is mooi als een uitvaart past bij hoe iemand was. Vroeger was het de gewoonte dat... Lees verder
herinneren-tijdens-de-feestdagen

Herinneren tijdens de feestdagen

Het gemis van een overleden dierbare blijft, zeker tijdens de feestdagen. Tijdens deze periode staan we... Lees verder
tips-om-te-herdenken-met-kinderen

Tips om te herdenken met kinderen

  Het overlijden van een (groot)ouder, broertje of zusje kan veel impact hebben op een kind. Er... Lees verder

Informatie aanvragen

Keurmerk

Wij voeren het Keurmerk Uitvaartzorg. Klik op het beeldmerk voor meer informatie.

Ervaringen

"Wij hebben de uitvaart samen met Rien de Bruijne mogen regelen en vorm geven op de manier die wij wensten en bij ons past, geen doorsnee uitvaart maar zeer persoonlijk. Rien stond daarin naast ons, we kijken hier met een heel goed gevoel op terug."

Klik hier voor meer ervaringen

Neem contact op

AdresTelefoon
Werckendetstraat 4 0111450717
4301 MP ZierikzeeFax
(bezoek op afspraak) 0111450718

E-mail
info@uitvaartgo.nl

Live chat
Klik op de paarse knop rechts onderop de website om een chatsessie te starten.